Vánoční speciál: Kolumbie – Sebastián Ramiréz – 280 h fermentation (250 g)
Náš vánoční speciál! Komplexní káva pražená speciálně k přípravě v moka konvičce nebo v automatickém espresso kávovaru. Chuťový profil: banány v čokoládě, velikost balíčku: 250 g.
Země: Kolumbie
Oblast: El Eje Cafetero, Quindio
Farma: El Placer
Odrůda: caturra
Metoda zpracování: 280 h fermentation (taco roll)
Nadmořská výška: 1 500 až 1 744 m n. m.
Velikost farmy: 1000 ha
Importér: Chicas Industry
Kategorie: | Káva do kávovaru |
---|
O KÁVĚ
Caturra – 280 h fermentation (taco roll)
Ručně se sbírá 95 % zralých a 5 % polozralých třešní. Následuje anaerobní kvašení v 200-litrových nádržích po dobu 280 hodin při konstantní teplotě 18 °C se vstřikováním CO2 + 48 hodin ponořených ve vodě.
Následně se káva zabalí do plastových pytlů, zabalí se jako taco a nechá se na slunci. První fáze je sušení, při kterém se kontroluje teplota (40 °C) a vlhkost (25 %) po dobu přibližně 15 dnů. Druhá fáze sušení probíhá ve stínu pod korunami stromů po dobu přibližně 5 dnů. Obě fáze sušení probíhají pomalu a kontrolovaně.
O FARMĚ
Farma Finca El Placer patří Sebastiánu Ramirézovi. Rodinnou farmu vede více než deset let. Sebastián používá suché, promyté i polopromyté procesy zpracování kávy a všechny odrůdy procházejí karbonickou macerací.
Na farmě se snaží minimalizovat spotřebu vody, takže od klasických promytých procesů se na farmě ustupuje. Ve své snaze maximalizovat chuťový potenciál každé odrůdy dělá Sebastián krok vpřed tím, že se snaží zachovat co největší část kávových třešní během fermentace.
POVINNÉ ÚDAJE
Pražená zrnková káva, 100% arabika. Skladujte na suchém a tmavém místě v pečlivě uzavřeném původním obalu nebo v uzavřené nádobě. Výrobce: Mgr. Miroslav Meňhert, Oldřichova 620/34, 128 00 Praha, Česká republika, IČO: 05221030.